CO JE NA MODELU „IN“ NOVÉHO?

1. Zádová opěrka

  • Zádová opěrka je tvořena pouze jedním dílem látky, takže nebude docházet k narušení vzoru.
  • Zádová opěrka je zvětšená.
  • Protože uprostřed není šev, přesunuli jsme etiketu s logem nosítka do horního rohu. 

2. Posun záševek

Záševky na zádové opěrce jsou nyní posunuty dál od sebe, čímž lépe pomáhají vytvořit kapsu pro snadnější zakapsování dítěte.

3. Podložení pod kolínky

  • Spodní část opěrky má nyní pro podložení pod kolínky rovný střih, čímž se prodlužuje reálná doba využitelnosti nosítka.
  • Polstrování je širší, silnější (2 cm) a není podloženo stahovacím popruhem, tedy pro děti komfortnější.

4. Stahování na bocích zádové opěrky

  • Žebříček na stahování byl vyměněn za elegantnější typ (stejně tak u ramenních popruhů).
  • Na stahovacím popruhu je nyní na konci pro pohodlnější uchopení tzv. D spona.
  • Pomocí tohoto popruhu přitahujete polstrování pod nožičkami a zároveň zmenšujete velikost nosítka (povolením popruhů v této části vzniká prostor pro silnější stehýnka starších dětí, případně vrstvu oblečení).

 

5. Bederní pás

Měkký bederní pás je nyní prošit. Tím se bederní pás, ač stále měkký a přizpůsobivý, celkově trochu zpevnil a měl by poskytnout větší oporu i u těžších dětí (některé maminky kolem 10 kg miminka přechází na pevnou výplň) a zároveň lépe padne na postavu (bez prošití střední část ve spod lehce odstávala).

Pevná výplň se neprošívá.

 

6. Oboustranně dotahovatelné spony

  • Hrudní pásek

Dříve bylo dotahování hrudního pásku pouze na levou stranu. U modelu EVO je možné pro dotahování na pravou stranu hrudní pásek z popruhů sundat a nasadit otočený vzhůru nohama (sponky k uchycení kapucky lze protočit nahoru) a tím získat dotahování vpravo.

U nového modelu IN si můžete sami zvolit, která strana je pro Vás na dotahování komfortnější bez nutnosti otáčení.

  •  Boční spony

Dříve se boční spony utahovaly směrem dozadu, lehce nahoru. To mohl být pro někoho nadlidský úkol.

Nyní je boční spona oboustranná. Při nošení na břiše nyní páskový popruh u ramenního popruhu můžete nechat stažený a zajištěný v gumičce a využívat přední dotahování u boku zádové opěrky směrem dopředu, dolů. Jakmile budete nosit na zádech, můžete dotahování otočit - popruh vedoucí z boku nosítka stáhnout, zajistit a dotahovat ramenní popruh směrem dopředu, nahoru.

Protože boční spona nyní nemá bezpečnostní zámeček (bezpečnostní verze této spony má malinký stlačovací zámeček, takže spona by se dala jednou rukou rozepnout jen velmi těžko – proto byla zvolena spona bez zámečku), disponuje podložením s jistícími gumičkami.

 

Co se týká reálné doby využití nosítka, dle zkoušek s dětmi různých proporcí lze konstatovat, že nosítko lze stále doporučit od 4-6 měsíců, nyní do 3,5-4 let.

 

Protože zádová opěrka byla rozšířena, je nyní nosítko v nejmenší velikosti při plném stažení vhodné spíše pro větší děti s cca 66 cm. V plné velikosti ho lze plnohodnotně využívat i pro nestandardně velké děti do 3,5 let věku dítěte, drobnějším vydrží plnohodnotně i do 4, 4,5 let.

Věříme, že díky těmto změnám bude nošení v KiBi mnohem snadnější a příjemnější.

Ať se dobře nosí!

Vaše KiBi